Za dopravní přestupky lze v Brně platit na dálku

  • 18. března 2024,
  • 20:44,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Konec vypisování lístečku za dopravní přestupky. V Brně je teď možné platit za přestupky elektronicky, na dálku. Obsílka přijde hříšníkům buď přes datovou schránku nebo poštou.

Reklama

Lístečkům za stěračem už odzvonilo. Řidiči v Brně již od března mohou za dopravní přestupky platit na dálku. Strážníci, kteří přestupek zaznamenají, ale přímo s řidičem se nesetkají, předávají informaci příslušnému odboru Magistrátu města Brna.

“Ten potom obešle provozovatele vozidel na základě tzv. objektivní odpovědnosti provozovatele obsílkou, buďto datovou schránkou nebo přímo poštou,” vysvětlil Jakub Ghanem, tiskový mluvčí MP Brno.

Pokud se řidič nesetká přímo se strážníky, bude o spáchání přestupku informován až při obdržení obsílky. Poměrně značnou kompenzací mu však může být možnost uhradit částku pohodlně ze svého internetového bankovnictví či bankovní aplikace. Ty, kteří se úplně nekamarádí s chytrými telefony potěší, že je možné využít i klasickou platbu složenkou. Změnu v řešení přestupků veřejnost přivítala pozitivně.

ANKETA

“My jsme dostali převážně pozitivní reakce veřejnosti. Vychází to pravděpodobně i z toho, že my jsme se inspirovali mnohými dopisy zejména lidí, kteří nejsou z Brna a kolikrát doslova přijížděli z druhého konce republiky, protože když spáchali přestupek v Brně, tak potom neměli třeba čas ho tady projednat a museli se speciálně kvůli projednání vrátit,” doplnil Jakub Ghanem, tiskový mluvčí MP Brno.

Jedinou výjimkou, kdy se při nesprávném parkování budou papírová upozornění vyplňovat i nadále, jsou zábory veřejného prostranství vozidlem. Tyto případy však tvoří pouze 4% dopravních přestupků. Bylo by samozřejmě nejlepší, kdyby k přestupku vůbec nedošlo, ale když už se to stane, alespoň může být vše vyřízeno rychle a bez osobní návštěvy městské policie.




Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu